Την τελευταία δεκαετία πληθώρα κλινικών μελετών κατέδειξαν τον σημαντικό ρόλο της βιταμίνης Κ στον μεταβολισμό του ασβεστίου. Εκτός του μεταβολικού της ρόλου, η Κ συμβάλλει στην ενεργοποίηση των Κ εξαρτώμενων πρωτεϊνών (VDK proteins), οι οποίες είναι απαραίτητες για την πήξη του αίματος και άλλες σημαντικές βιολογικές λειτουργίες όπως ο μεταβολισμός των οστών, η αγγειακή υγεία ,η ρύθμιση της κυτταρικής ανάπτυξης και η απόπτωση.
Πολλοί ειδικοί της διατροφής πιστεύουν ότι μία υποκλινική ανεπάρκεια βιταμίνης Κ, δηλαδή μια ανεπάρκεια που δεν είναι τόσο έντονη ώστε να εκδηλωθεί κλινικά με διαταραχή της πήξης του αίματος, είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στον γενικό πληθυσμό και ενδεχομένως συμβάλλει στην εμφάνιση οστεοπόρωσης και άλλων νοσημάτων σχετιζόμενων με την αύξηση της ηλικίας, συμπεριλαμβανομένων και των καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Η Vitamin Κ2 της Lamberts αποτελεί ένα εξαιρετικής ποιότητας συμπλήρωμα διατροφής το οποίο παρέχει 90μg καθαρής και απαλλαγμένης από τα cis-ισομερή της Βιταμίνης Κ2, στη φυσική της μορφή (ως μενακινόνη/ΜΚ-7). Σε αντίθεση με αντίστοιχα σκευάσματα του ανταγωνισμού που χρησιμοποιούν Κ2 από προερχόμενη από το νάττο (Ιαπωνέζικα φασόλια σόγιας), η Κ2 της Lamberts παρασκευάζεται από ρεβίθια μέσω μιας ειδικής διαδικασίας ζύμωσης. Το γεγονός αυτό διασφαλίζει ότι το σκεύασμα μας δεν περιέχει ως διατροφικά αλλεργιογόνα σόγια και υποπροϊόντα γάλακτος.
Είναι κατάλληλο για χορτοφάγους και vegans.