Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το Hapillbox άλλαξε, εάν είστε παλιός μας πελάτης, παρακαλούμε πατήστε εδώ για επανενεργοποίηση του λογαριασμού σας!

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

με Box Now
Αναζήτηση

Πρόληψη και διαχείριση της τριχόπτωσης

Πρόληψη και διαχείριση της τριχόπτωσης

Η τριχόπτωση είναι προϊόν κληρονομικότητας και διάφορων ασθενειών στη ζωή του ανθρώπου και για την πρόληψη της δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά, σωστά;;.. ΛΑΘΟΣ.

Η διαχείριση και η πρόληψη της τριχόπτωσης περνά σε μεγάλο βαθμό μέσα από την καθημερινότητα μας, μέσα από τις διατροφικές μας συνήθειες, τη διαχείριση του στρες μας και τον σεβασμό που δείχνουμε στα μαλλιά μας.

Τριχόπτωση και διατροφή

Τα υγιή και λαμπερά μαλλιά αποτελούν καθρέφτη μιας πλούσιας και ολοκληρωμένης διατροφής. Πιο συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά με καθοριστικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών είναι οι βιταμίνες όπως η A, το σύμπλεγμα βιταμινών B ανάμεσα τους και η Βιοτίνη και ή C, βιταμίνες που συναντώνται στις πιπεριές, το αβοκάντο, τα ψάρια, το αυγό, τα εσπεριδοειδή και τα δημητριακά ολικής άλεσης. Εκτός από τις βιταμίνες απαραίτητα στη δίαιτα είναι τα μέταλλα όπως ο χαλκός, ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος , οι πρωτεΐνες και το νερό.  Τροφές πλούσιες σε μέταλλα είναι το κόκκινο κρέας, τα θαλασσινά, οι ξηροί καρποί και το αυγό το οποίο περιέχει και το αμινοξύ μεθειονίνη, ιδιαίτερα πολύτιμο στη φυσιολογική ανάπτυξη των μαλλιών.

Στρες και τριχόπτωση

Το στρες επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την υγεία των μαλλιών προκαλώντας τριχόπτωση, διαχωρίζεται στο καθημερινό στρες και το στρες που οφείλεται σε ένα μεγάλο ψυχολογικό σοκ.

Λάθη στην καθημερινή ρουτίνα των μαλλιών

Τα ¨ασήμαντα¨ καθημερινά λάθη παίζουν και αυτά τον ρόλο τους στην τριχόπτωση, χτενίσματα όπως σφιχτές κοτσίδες, πλεξούδες και χρήση extensions είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικά για την υγεία των μαλλιών. Επίσης οι χημικές βαφές , η συχνή χρήση hot tools, ιδίως όταν δεν χρησιμοποιούμε τα ειδικά σπρέι που προστατεύουν τα μαλλιά από τις υψηλές θερμοκρασίες , η υπερβολική χρήση ξηρών σαμπουάν, η καθημερινή χρήση καπέλων για πολλές ώρες και τέλος η ελλιπής προστασία των μαλλιών από τις επιβλαβείς ηλιακές ακτινοβολίες .

Κάνε όλα όσα περνάνε από το χέρι σου για υγιή και λαμπερά μαλλιά, πράξεις φροντίδας προς τον εαυτό σου που θα σου χαρίσουν αυτοπεποίθηση και ακόμα ένα λόγο να χαμογελάς.