Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το Hapillbox άλλαξε, εάν είστε παλιός μας πελάτης, παρακαλούμε πατήστε εδώ για επανενεργοποίηση του λογαριασμού σας!

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

με Box Now
Αναζήτηση

Πόσο σημαντική είναι η ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της άσκησης;

Πόσο σημαντική είναι η ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της άσκησης;

Η αξία της ενυδάτωσης στην άσκηση

Τα ζητούμενα κατά την αθλητική άσκηση είναι πρώτον η ασφάλεια και η υγεία των αθλούμενων και δεύτερον η καλύτερη απόδοση της άσκησης.  Η κοινή συνισταμένη και των δυο είναι η επαρκής ενυδάτωση τόσο πριν την άθληση όσο κατά τη διάρκεια αλλά και κατά την αποθεραπεία.

Η εφίδρωση αποτελεί θερμορυθμιστικό μηχανισμό του σώματος μας και παρατηρείται όταν αθλούμαστε, ιδίως σε θερμό περιβάλλον. Το πόσο ιδρώνουμε επηρεάζεται από την θερμοκρασία περιβάλλοντος , τον ρουχισμό των αθλούμενων και τα χαρακτηριστικά αυτού (φύλλο, σωματικό βάρος κ.α).

Παρενέργειες Αφυδάτωσης

Μη επαρκής αναπλήρωση των χαμένων υγρών του οργανισμού μας προκαλεί αφυδάτωση η οποία εκδηλώνεται με:

  • Κακή πνευματική συγκέντρωση
  • Αυξημένο καρδιακό παλμό
  • Γαστρεντερικές διαταραχές
  • Μυϊκές κράμπες

Ενυδάτωση πριν την άσκηση

Η επαρκής ενυδάτωση του αθλητή ξεκινάει πριν από την άθληση . Θα πρέπει να καταναλώνει 500ml νερού μέχρι και 4ώρες πριν την έναρξη της και 300ml μέχρι και 2ώρες πριν. Επίσης συνιστάται και η κατανάλωση αλμυρών σνακ.

Ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της άσκησης

Κλειδί για την αποφυγή αφυδάτωσης  κατά τη διάρκεια της άσκησης είναι ο υπολογισμός απώλειας ιδρώτα όπου μπορεί να πραγματοποιηθεί με τον υπολογισμό της απώλειας βάρους μέσω ζυγίσματος πριν και μετά την άσκηση, η διαφορά που προκύπτει είναι περίπου η συνολική απώλεια ιδρώτα. Για κάθε κιλό που χάνεται, συνιστάται αναπλήρωση με 600ml υγρών. Όταν η άσκηση ξεπερνά την 1ώρα τότε ωφέλιμη είναι η κατανάλωση νερού με ηλεκτρολύτες και μικρές ποσότητες γλυκόζης.

Ενυδάτωση μετά την άσκηση

Τέλος μετά το πέρας της άσκησης για κάθε 1kg που χάθηκε, συνιστάται η κατανάλωση 1,5lt υγρών σε συνδυασμό με αλμυρές τροφές και σε αυτή την περίπτωση ωφελεί η χρήση ηλεκτρολυτών και γλυκόζης για την καλύτερη ενυδάτωση.

 

Η άθληση δεν είναι απλά 1ώρα γυμναστικής την ημέρα, είναι τρόπος ζωής που σφύζει από υγιεινές συνήθειες. Ας είναι η επαρκής ενυδάτωση μέσα στην ημέρα μία από αυτές.