Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το Hapillbox άλλαξε, εάν είστε παλιός μας πελάτης, παρακαλούμε πατήστε εδώ για επανενεργοποίηση του λογαριασμού σας!

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

με Box Now
Αναζήτηση

Ατοπία - Η ιστορία του μικρού Παύλου

Ατοπία - Η ιστορία του μικρού Παύλου

Γεια σας,
είμαι ο Παύλος, είμαι 11 χρονών και θα σας μιλήσω για κάτι που με ταλαιπωρεί από μωρό.

Απ' όσο θυμάμαι  τον εαυτό μου μόλις κρυώνει ο καιρός, ειδικά τα βράδια, έχω έντονη φαγούρα στα χεριά και στο πρόσωπο μου. Πολλές φορές δυσκολεύομαι να κοιμηθώ από την φαγούρα και να εξηγώ στην δασκάλα μου την άλλη μέρα γιατί νυστάζω στο μάθημα.

Οι γονείς μου, μου είπαν πως από μικρός είχα αλλεργία στο γάλα και ο αλλεργιολόγος τους είχε εξηγήσει πως ο μπέμπης τους έχει δέρμα αρλεκίνου λόγω ατοπικής δερματίτιδας. Αφού τους το ξέκοψε πως δεν υπάρχει θεραπεία, τους γέμισε με ένα σωρό "πρέπει" για τη δική μου ζωή.
"Πρέπει" όπως: να κάνω καθημερινά μπάνιο, αλλά για λίγη ώρα και με χλιαρό νερό. Μετά να μου βάζουν ενυδατικές κρέμες που δεν μυρίζουν ωραία είναι η αλήθεια, να μην με αφήνουν να ξύνομαι και ας με ανακουφίζει τόσο πολύ αυτό. "Πρέπει" που στην αρχή μου κακοφαινόταν μα μετά ένοιωθα πως με προσέχουν περισσότερο η μαμά και ο μπαμπάς, περισσότερο ακόμη και από τον μικρό μου αδελφό και αυτό άρχισε να μου αρέσει.
Μάλιστα αυτός ο γιατρός όταν τον επισκέφτηκα σε μεγαλύτερη ηλικία, μέχρι που τον συμπάθησα κιόλας για 3 λογούς: πρώτον, ήταν ευκαιρία για βόλτα στην Θεσσαλονίκη, δεύτερον, έλεγε στους γονείς μου πως το στρες κάνει κακό στο δέρμα μου, για αυτό να μην με στεναχωρούν και να με καταλαβαίνουν, ειδικά μετά από δύσκολα βράδια γεμάτα φαγούρα που την άλλη μέρα είμαι μέσα στα νευρά και τρίτον κατάλαβα πως αυτός είπε στους γονείς μου να πάψουν να μου φορούν μάλλινα ρούχα που τους εξηγούσα πως με φαγουρίζουν και δεν τα μπορώ, μα δεν με καταλάβαιναν και με έλεγαν ιδιότροπο.

Πλέον, καθώς έχω μεγαλώσει, η φαγούρα έχει αρχίσει να υποχωρεί, εν αντιθέσει με ένα μπούκωμα που έχω στην μύτη μου σχεδόν όλο το χρόνο, που απ' όσο μου εξήγησαν είναι αλλεργική ρινίτιδα και με κάποιο τρόπο συνδέεται με την ατοπική δερματίτιδα και την αλλεργία στο γάλα που είχα μικρός.

Είμαι ο Παύλος, είμαι ένα από τα δύο στα δέκα παιδιά που έχουν ατοπική δερματίτιδα στην παιδική τους ηλικία και όταν μεγαλώσω θα βρω θεραπεία για αυτό, άλλωστε το υποσχέθηκα και στον κύριο αλλεργιολόγο.

Γι' αυτό σας δίνω μερικά tips για όσους και όσες υποφέρουν από την ατοπική δερματίτιδα:

  • Καθημερινό ολιγόλεπτο μπάνιο, με χλιαρό νερό, χωρίς σφουγγάρι.
  • Ρούχα βαμβακερά και όχι μάλλινα και συνθετικά.
  • Χρήση καθαριστικών χωρίς σάπωνες και ερεθιστικές ουσίες.
  • Χρήση ενυδατικής/μαλακτικής κρέμας μετά το μπάνιο.
  • Επικοινωνία με το παιδί για την υποστήριξη και την αντιμετώπιση των ψυχολογικών επιπτώσεων.