Ηλιακά εγκαύματα. Τι να κάνω;

Ηλιακά εγκαύματα. Τι να κάνω;

Έκθεση στον ήλιο & Ηλιακά Εγκαύματα

Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να προκαλέσει στο σώμα και το πρόσωπό μας ηλιακά εγκαύματα, φωτογήρανση καθώς και καρκίνο του δέρματος.

Υπάρχουν τρείς τύποι εγκαυμάτων: πρώτου, δεύτερου και τρίτου βαθμού, ανάλογα με την έκταση της βλάβης. Από απλό ερύθημα έως και φυσαλίδες με υγρό.

Πώς θα καταλάβω ότι έχω πάθει έγκαυμα από τον ήλιο;

Συμπτώματα:

  • Τοπικά: από ένα απλό κοκκίνισμα του δέρματος με αίσθηση καύσου στην περιοχή του εγκαύματος, έως έντονες δερματικές αλλοιώσεις με φυσαλίδες γεμάτες υγρό.
  • Συστηματικά: έντονη αφυδάτωση ή θερμοπληξία, ζάλη, πονοκέφαλο ή/και πυρετό, πόνο, σύγχυση κ.α

Τι μπορώ να κάνω αν πάθω έγκαυμα από τον ήλιο;

Αντιμετώπιση:

Αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο και ανανεώνουμε διαρκώς το αντηλιακό στο σώμα και το πρόσωπό μας. Μπορούμε να κάνουμε συχνά μέσα στη μέρα δροσερά ντουζ και να εφαρμόζουμε ενυδατικές κρέμες σε όλο το σώμα και το πρόσωπο, ιδιαίτερα όμως στην ερεθισμένη περιοχή. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ήπια αναλγητικά – αντιφλεγμονώδη και να κάνουμε πολύ καλή ενυδάτωση του οργανισμού με αναπλήρωση ηλεκτρολυτών και αρκετό νερό.

Extra tips:

Μπορούμε να εφαρμόσουμε ένα Spray Mist νερό ενυδάτωσης και μετά την έκθεση στον ήλιο να εφαρμόσουμε μια κρέμα ή τζελ After Sun.

Γιατί η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση!


Μόλις προσθέσατε αυτό το προϊόν στο καλάθι: